Treska se zeleninou na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska se zeleninou na pivu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 34438 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
80 g | Petržel kořen |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Treska se zeleninou na pivu postup přípravy receptu:
1 | Tresku osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno. |
2 | Na oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a promícháme. Přidáme tresku a osmažíme. Poté přilijeme pivo a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |