Těstovinové řezy

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
50 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto rozválíme na pláty. Plátky těsta uvaříme po dvou ve velkém množství osolené vody al dente. Do vody přidáme trochu oleje, aby se plátky neslepily. Vyjmeme je, opláchneme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme napříč, každý na 3 díly.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a postupně v něm smažíme plátky těsta dozlatova. Osušíme je na papírových ubrouscích.
  • 3
    Šlehačku ušleháme. Na 4 talířky položíme po jednom plátku těsta, upravíme na ně trochu šlehačky, lesních plodů a dužniny mučenky a poprášíme moučkovým cukrem. Navrch položíme další plátek těsta a navrstvíme šlehačku a ovoce. Zakončíme třetím plátkem těsta.
  • 4
    Dezert pocukrujeme a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.