Kuře dušené v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře dušené v pivu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
40 g | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
5 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
5 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 351,7mg |
Draslík | 877,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuře dušené v pivu postup přípravy receptu:
1 | Kuře naporcujeme, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | Kuře ze všech stran osmažíme na másle s olejem, přidáme cibuli, sůl, pepř, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme. Po dvaceti minutách přidáme protlak a ocet. Když je kuře měkké, vmícháme do omáčky smetanu. |