Recept

Rigatoni s rajčaty na smetaně

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34450

Ingredience

40 g Anglická slanina
20 g Bazalka
60 g Cibulka jarní
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
10 g Sůl
500 g Těstoviny Rigatoni
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 140kJ
13% Sacharidy 45 g
30% Tuky 23 g
36% Sodík 724 mg
16% Bílkoviny 9 g

Rigatoni s rajčaty na smetaně postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky. Rajčata oloupeme: slupku nakrojíme do tvaru kříže, rajčata ponoříme asi na 2 minuty do vroucí vody a potom ihned do studené. Slupka se pak od naříznutí snadno sloupne.

2

Rajčata rozpůlíme a lžičkou z nich vybereme semínka. Dužninu najemno nakrájíme.

3

V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.

4

V průběhu vaření těstovin smažíme slaninu a cibulky na oleji za občasného zamíchání při střední teplotě asi 5 minut. Přidáme bazalku, smetanu, sůl a pepř a omáčku 5 minut zvolna vaříme. Vložíme do ní rajčata a krátce je prohřejeme. Na talíře dáme těstoviny a přelijeme je omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept