Recept

Terina s králičím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 34458

Ingredience

2,5 polévková lžíce Brandy Armagnac
1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Husí sádlo
200 g Játra kuřecí
200 g Králičí maso
3 polévková lžíce Mandle loupané
3 polévková lžíce Ořechy lískové
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Pistácie
3 polévková lžíce Rozinky tmavé
1 špetka Skořice mletá
100 ml Smetana ke šlehání 30%
1 špetka Sůl
300 g Vepřová krkovička
1,5 polévková lžíce Voda pitná
3 polévková lžíce Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 780kJ
3% Sacharidy 10 g
43% Tuky 32 g
4% Sodík 77 mg
41% Bílkoviny 23 g

Terina s králičím masem postup přípravy receptu:

1

Rozinky sultánky zalijeme v hrnku armagnacem (případně brandy) a dolijeme horkou vodou, aby byly potopené. Necháme je alespoň 15 minut nasáknout.

2

Nadrobno pokrájenou cibuli necháme v pánvi na sádle asi 5 minut zesklovatět, přidáme vykoštěné králičí maso a za stálého míchání ho opékáme 5 až 10 minut ze všech stran dozlatova.

3

Následně obsah pánve promícháme s nahrubo pomletým vepřovým masem, játry, kořením, solí, smetanou a portským vínem. Rozinky sultánky scedíme a přimícháme je ke směsi, stejně jako všechny ořechy.

4

Vše navrstvíme do teriny, ozdobíme mandlemi a pistáciemi a přiklopíme poklicí nebo přikryjeme alobalem. Terinu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C na pekáči s vařící vodou, která dosahuje zhruba k polovině výšky nádoby. Pečeme dvě hodiny.

Poznámka

Terinu podáváme studenou, v chladu vydrží až 4 dny a můžeme ji rovněž zamrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept