Kachna pekingská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna pekingská
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 34462 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
125 g | Cukr moučkový |
1,8 kg | Kachna mražená |
4 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
1,3 dl | Omáčka Hoisin |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
4 ks | Palačinky |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 32,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Med včelí, Olej sezamový, Omáčka Hoisin, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Omáčka sójová, Palačinky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna pekingská postup přípravy receptu:
1 | 1,2 l vařící vody přelijeme kachnu. Osušíme ji a necháme několik hodin odležet. |
2 | Smícháme v misce med, sójovou omáčku, 6 dl vařící vody a promícháme. Směsí potřeme kachnu zvenku i zevnitř. Zbytek směsi si ponecháme. Kachnu necháme hodinu stranou, poté ji znovu potřeme a necháme zaschnout. Opakujeme tak dlouho, dokud máme směs. |
3 | Rozehřejeme v pánvi sezamový olej, přidáme omáčku hoisin, 2 dl vroucí vody a moučkový cukr. Necháme povařit cca 3 minuty. Tuto omáčku podáváme v palačinkách s kousky kachního masa. |
4 | V předehřáté troubě pečeme kachnu 30 minut. Poté ji obrátíme a pečeme 20 minut. Ještě jednou obrátíme a pečeme 20 minut, nebo dokud není křupavá. |
5 | Vyndáme ji a necháme 10 minut chladnout. |
6 | Dle návodu si ohřejeme palačinky, odřízneme z kachny kůži, pokrájíme maso na proužky a podáváme s palačinkami a omáčkou. |