Recept

Žampiony naložené na exotický způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 34468

Ingredience

10 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčičné semínko
1 kávová lžička Jalovec
250 ml Ocet jablečný
750 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 kávová lžička Sůl
4 ks Tymián čerstvý
750 ml Voda pitná
1 kg Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,207 kcal
Kilojoule 5 051kJ
6% Sacharidy 20 g
168% Tuky 126 g
14% Sodík 279 mg
14% Bílkoviny 8 g

Žampiony naložené na exotický způsob postup přípravy receptu:

1

Nálev si připravíme tak, že vlijeme do hrnce ocet, 750 ml vody, přidáme nahrubo drcené jalovčinky a kuličky černého pepře, hořčičné semínko, snítky čerstvého tymiánu a sůl a všechno povaříme 5 minut. Přisypeme očištěné žampiony a povaříme další minutu.

2

Když žampiony v nálevu vychladnou, přiklopíme je pokličkou a dáme na noc do chladničky. Pak nálev slijeme a houby spolu s cibulkami nakrájenými na plátky a bobkovým listem naplníme do tří sklenic a jen lehce pěchujeme. Nahoru položíme ještě jeden bobkový list, který pomáhá konzervaci.

3

Obsah každé sklenice zalijeme asi 250 ml olivového oleje, uzavřeme a uložíme do chladu.

Poznámka

Takto naložené houby vydrží i několik týdnů. Než však sklenici otevřeme, počkáme až dosáhne pokojové teploty. Pokud chceme zajímavější chuť, můžeme k houbám přidat i najemno nakrájený kousek čerstvého zázvoru a citronové trávy. Pokud nespotřebujeme celou sklenici žampionů naráz, dolijeme houby olejem tak, aby byly opět ponořené. Jablečný ocet můžeme nahradit estragonovým octem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept