Recept

Máslové trubičky se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34485

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
0,3 l Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
Na potření a posypání
20 g Cukr vanilka
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 360kJ
8% Sacharidy 29 g
62% Tuky 47 g
3% Sodík 55 mg
13% Bílkoviny 8 g

Máslové trubičky se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Máslo propereme ve studené vodě a proválíme. Moukou prosejeme na vál a rozdělíme na tři části. Do jednoho dáme utěrkou osušené máslo, rozsekáme jej a zpracujeme na bochánek. Rozválíme a na chladném místě necháme ztuhnout.

2

Do zbylých dvou částí mouky dáme špetku soli, žloutek, citronovou šťávu a vlažnou vodu a vymícháme těsto. Rukou cca 15 minut propracujeme. Na teplém místě necháme cca 10 minut odpočinout.

3

Těsto rozválíme na 2 díly, každý vyválíme na čtverec a smeteme mouku. Máslový bochánek rovněž rozválíme na čtverec. Položíme na těsto a druhou částí těsta zakryjeme. Rozválíme na tenký plát, po délce načtyřikrát složíme, zabalíme nejprve do suché a pak do vlhké utěrky a na chladném místě, mezi dvěma talíři necháme cca 30 minut tuhnout.

4

Poté znovu vyválíme, složíme a odložíme do studena na půl hodiny. Tento postup zopakujeme ještě dvakrát, po čtvrté těsto rozválíme na obdélník, rozkrájíme rádýlkem na pruhy široké cca 3cm. Ty natáčíme na plechové trubičky, které jsme opláchli studenou vodou a urovnáme na plech. Potřeme žloutkem a upečeme v rozpálené troubě dozlatova.

5

Z hotových trubiček odstraníme formičky, necháme vychladnout, naplníme ušlehanou smetanou, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept