Recept

Máslové mošničky s ořechovou náplní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 130 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34492

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
Na potření
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Krém
0,3 ks Citrony
110 g Cukr moučkový
60 g Ořechy vlašské
30 g Piškoty dětské
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 675kJ
9% Sacharidy 33 g
35% Tuky 27 g
4% Sodík 74 mg
17% Bílkoviny 9 g

Máslové mošničky s ořechovou náplní postup přípravy receptu:

1

Máslo propereme ve studené vodě a proválíme. Moukou prosejeme na vál a rozdělíme na tři části. Do jednoho dáme utěrkou osušené máslo, rozsekáme jej a zpracujeme na bochánek. Rozválíme a na chladném místě necháme ztuhnout.

2

Do zbylých dvou částí mouky dáme špetku soli, žloutek, citronovou šťávu a vlažnou vodu a vymícháme těsto. Rukou cca 15 minut propracujeme. Na teplém místě necháme cca 10 minut odpočinout.

3

Těsto rozválíme na 2 díly, každý vyválíme na čtverec a smeteme mouku. Máslový bochánek rovněž rozválíme na čtverec. Položíme na těsto a druhou částí těsta zakryjeme. Rozválíme na tenký plát, po délce na čtyřikrát složíme, zabalíme nejprve do suché a pak do vlhké utěrky a na chladném místě, mezi dvěma talíři necháme cca 30 minut tuhnout.

4

Poté znovu vyválíme, složíme a odložíme do studena na půl hodiny. Tento postup zopakujeme ještě dvakrát, počtvrté těsto rozválíme na plát, nakrájíme na obdélníčky, naplníme ořechovou náplní, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a vytvoříme mošničky.

5

Rozložíme na plech opláchnutý studenou vodou, potřeme žloutkem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.

6

Na krém smícháme žloutky, cukr, vanilku a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme strouhané ořechy, rozdrobené piškoty a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept