Farfalle s tykví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s tykví
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 34499 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
3 g | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Oříšky piniové |
250 g | Pórek |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Farfalle |
1 kg | Tykev |
2 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 61,0mg |
Draslík | 555,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 335,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Oříšky piniové, Sůl, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Farfalle s tykví postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
2 | Oloupanou tykev nakrájíme na kostičky. Pórky omyjeme, nakrájíme je na velmi tenká kolečka a podusíme na másle za občasného zamíchání na malém ohni pod pokličkou asi 5 minut. |
3 | Do hrnce přidáme tykev a muškátový oříšek, přikryjeme jej pokličkou a směs 8 minut podusíme. Potom ji zalijeme smetanou a 3 lžícemi vody a přivedeme k varu. Za občasného zamíchání vaříme 8 minut, až tykev změkne. Podle chuti přisolíme. |
4 | Farfalle dáme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme smaženými piniovými oříšky. |