Telecí játra smažená (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra smažená (minutka)
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 345 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Játra telecí |
80 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
170 g | Strouhanka |
25 g | Sůl |
80 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 268,4mg |
Draslík | 243,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 27g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra smažená (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Telecí játra očistíme, opláchneme a odblaníme. Nakrájíme je na stejné plátky, mírně je naklepeme a okraje nařízneme. |
2 | Plátky jater obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme dozlatova. |
3 | Po vyjmutí z tuku játra osolíme. |
4 | Ihned podáváme. |