Jednoduchý recept

Telecí játra smažená (minutka)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (29%)
ID receptu: 345
Kategorie: Maso

Ingredience

700 g Játra telecí
80 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
170 g Strouhanka
25 g Sůl
80 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 989kJ
5% Sacharidy 17 g
14% Tuky 11 g
57% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Telecí játra smažená (minutka) postup přípravy receptu:

1

Telecí játra očistíme, opláchneme a odblaníme. Nakrájíme je na stejné plátky, mírně je naklepeme a okraje nařízneme.

2

Plátky jater obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme dozlatova.

3

Po vyjmutí z tuku játra osolíme.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept