Tagliatelle Primavera - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle Primavera
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34504 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
160 g | Boby zahradní |
100 g | Celer řapíkatý |
160 g | Chřest bílý |
160 g | Hrášek |
30 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Tagliatelle |
6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 66,7mg |
Draslík | 246,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 721,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Chřest bílý, Hrášek, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Boby zahradní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tagliatelle Primavera postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé. |
2 | V průběhu vaření těstovin, nakrájíme chřest na kousky a vložíme je do vroucí vody. Zhruba po 2 minutách je naběračkou s otvory vyjmeme a ihned ponoříme do studené vody. |
3 | Vyloupané boby vložíme do 500ml vroucí vody, ihned scedíme, vložíme do studené vody, znovu scedíme a po vychladnutí oloupeme. Velmi mladé čerstvé boby nemusíme loupat, starší však tuhé slupky raději zbavíme. Pak boby uvaříme doměkka. |
4 | Nadrobno nakrájený celer smažíme na másle průběžně promícháváme asi 2 minuty, přidáme hrášek a smetanu a 3 minuty mírně vaříme. Do omáčky vložíme chřest, boby, parmazán, dochutíme pepřem a solí. Omáčku přivedeme k varu a asi minutu povaříme. Na závěr nalijeme omáčku na těstoviny a potřásáním promícháme. Ihned rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami bylinek a podáváme. |