Tagliatelle Primavera

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
  • 2
    V průběhu vaření těstovin, nakrájíme chřest na kousky a vložíme je do vroucí vody. Zhruba po 2 minutách je naběračkou s otvory vyjmeme a ihned ponoříme do studené vody.
  • 3
    Vyloupané boby vložíme do 500ml vroucí vody, ihned scedíme, vložíme do studené vody, znovu scedíme a po vychladnutí oloupeme. Velmi mladé čerstvé boby nemusíme loupat, starší však tuhé slupky raději zbavíme. Pak boby uvaříme doměkka.
  • 4
    Nadrobno nakrájený celer smažíme na másle průběžně promícháváme asi 2 minuty, přidáme hrášek a smetanu a 3 minuty mírně vaříme. Do omáčky vložíme chřest, boby, parmazán, dochutíme pepřem a solí. Omáčku přivedeme k varu a asi minutu povaříme. Na závěr nalijeme omáčku na těstoviny a potřásáním promícháme. Ihned rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami bylinek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.