Rybí hrnec po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí hrnec po italsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34512 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
250 g | Chobotnice |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 kávová lžička | Kmín celý |
4 ks | Krevety tygří - loupané |
250 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Mušle slávky |
50 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
250 g | Treska aljašská |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chobotnice, Cibule, Kmín celý, Losos - filety, Mušle slávky, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Krevety tygří - loupané, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rybí hrnec po italsku postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Chobotnici očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a spolu s nakrájenými filety osolíme a obalíme v hladké mouce. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na polovině oleje, přidáme kmín, pepř, papriku a krátce osmahneme. Přimícháme kečup a zalijeme 500ml vody. |
3 | Na zbylém oleji opečeme nakrájené filety, vložíme do základu a dusíme doměkka. |
4 | Mušle dobře omyjeme a vaříme v 1,5l osolené vody. Když se otevřou, slijeme je a přidáme k rybám. |
5 | Do hrnce vložíme očištěné a omyté krevety a zvolna vaříme ještě 5 minut. |
6 | Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme prolisovaným česnekem a posypeme nasekanou petrželkou. |