Jednoduchý recept

Kandovaný zázvor s pistáciemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3452

Ingredience

100 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
100 g Pistácie
2 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 849kJ
32% Sacharidy 116 g
30% Tuky 23 g
0% Sodík 4 mg
19% Bílkoviny 10 g

Kandovaný zázvor s pistáciemi postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 100C.

2

Zázvor oloupeme a nakrájíme na asi půlcentimetrová kolečka.

3

V kastrolu smícháme cukr s 200ml vody a pomalu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme zázvor a zvolna asi 30min vaříme, dokud nezměkne. Poté zázvor vyjmeme, necháme vychladnout, obalíme v moučkovém cukru a rozložíme na plech. Pečeme 10-20min, až bude zcela suchý.

4

Upečený zázvor promícháme se slanými pistáciemi a podáváme jako chuťovku k drinkům.

Poznámka

Zázvor můžeme podávat i se sýrem nebo v ovocném salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept