Jehněčí ragú na rýži basmati

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu propláchneme a necháme okapat. Rajčata a meruňky spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky, zázvor oloupeme a nastrouháme, feferonku zbavíme zrnek a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme v pánvi na oleji. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, cizrnu, zázvor a feferonky. Vše opékáme ještě 3 minuty. Vmícháme kari omáčku, rajčata, meruňky a podusíme 20 minut.
  • 3
    Rýži basmati uvaříme podle návodu a 5 minut před koncem vaření přidáme k rýži hrášek a nasekané bylinky.
  • 4
    Rýži upravíme na talíře spolu s jehněčím ragú a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.