Jehněčí ragú na rýži basmati - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí ragú na rýži basmati
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 34525 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Cibule |
200 g | Cizrna konzervovaná |
2 ks | Feferony |
100 g | Hrášek |
400 g | Jehněčí plec |
4 ks | Meruňky |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 g | Omáčka Kari |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
250 g | Rýže Basmati |
500 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 846,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cizrna konzervovaná, Feferony, Hrášek, Jehněčí plec, Meruňky, Olej rostlinný, Rajčata, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Omáčka Kari, Petržel - nať, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí ragú na rýži basmati postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu propláchneme a necháme okapat. Rajčata a meruňky spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky, zázvor oloupeme a nastrouháme, feferonku zbavíme zrnek a nakrájíme na kolečka. |
2 | Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme v pánvi na oleji. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, cizrnu, zázvor a feferonky. Vše opékáme ještě 3 minuty. Vmícháme kari omáčku, rajčata, meruňky a podusíme 20 minut. |
3 | Rýži basmati uvaříme podle návodu a 5 minut před koncem vaření přidáme k rýži hrášek a nasekané bylinky. |
4 | Rýži upravíme na talíře spolu s jehněčím ragú a ozdobíme nasekanou petrželkou. |