Recept

Jehněčí ragú na rýži basmati

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 34525

Ingredience

2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
2 ks Cibule
200 g Cizrna konzervovaná
2 ks Feferony
100 g Hrášek
400 g Jehněčí plec
4 ks Meruňky
3 polévková lžíce Olej rostlinný
100 g Omáčka Kari
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
250 g Rýže Basmati
500 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 032kJ
14% Sacharidy 49 g
27% Tuky 21 g
12% Sodík 234 mg
49% Bílkoviny 28 g

Jehněčí ragú na rýži basmati postup přípravy receptu:

1

Cizrnu propláchneme a necháme okapat. Rajčata a meruňky spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky, zázvor oloupeme a nastrouháme, feferonku zbavíme zrnek a nakrájíme na kolečka.

2

Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme v pánvi na oleji. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, cizrnu, zázvor a feferonky. Vše opékáme ještě 3 minuty. Vmícháme kari omáčku, rajčata, meruňky a podusíme 20 minut.

3

Rýži basmati uvaříme podle návodu a 5 minut před koncem vaření přidáme k rýži hrášek a nasekané bylinky.

4

Rýži upravíme na talíře spolu s jehněčím ragú a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept