Rýže se zeleninou a ořechy
55 min.
Ingredience
- 2kusyHřebíček
 - 1kusSkořice celá
 - 4kusyKardamom
 - 300gramůRýže Basmati
 - 4kusyMrkev kořen
 - 6kusůCibulka jarní
 - 25gramůOřechy Kešu
 - 75gramůMeruňky sušené
 - 4lžíceOlej rostlinný
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaKmín římský
 - 1lžíceZázvor celý
 - 200gramůCizrna konzervovaná
 - 1lžíceMáta
 - 500gramůJogurt bílý
 - 25gramůMandle plátky
 - 1litrVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
26 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Hřebíček, skořici a kardamom vložíme do plátěného sáčku. Propláchnutou rýži s kořením vaříme v 1l osolené vody asi 20 minut, scedíme a koření vyjmeme.
 - 2Oloupanou cibulku a mrkev nakrájíme na kolečka a spolu s nasekanými kešu oříšky, mandlemi a na kostičky nakrájenými meruňkami opékáme asi 10 minut na oleji. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme uvařenou rýži, nastrouhaný zázvor a scezenou cizrnu. Zvolna restujeme asi 5 minut.
 - 3Pokrm upravíme na talíře a podáváme s jogurtem smíchaným s nasekanou mátou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.