Recept

Penne s ohnivou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 34543
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Chilli omáčka
25 g Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
80 ml Olej olivový
80 g Paprika zelená
80 g Paprika červená
80 g Paprika žlutá
3 g Pepř černý mletý
250 g Rajčata
35 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
500 g Těstoviny Penne
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 327kJ
22% Sacharidy 77 g
26% Tuky 20 g
26% Sodík 513 mg
30% Bílkoviny 17 g

Penne s ohnivou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V troubě upečeme papriky dohněda. Pak je vyjmeme a zakryjeme vlhkým ubrouskem. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na nudličky.

2

Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

3

V hrnku rozšleháme olej, chilli omáčku, červený vinný ocet, sůl a pepř. Spolu s nasekaným čerstvým koriandrem, paprikami a pokrájenými rajčaty zamícháme do těstovin. Zdobíme nahrubo nastrouhaným parmezánem.

Poznámka

Tento pokrm můžeme podávat teplý jako hlavní jídlo nebo vychladlý na pokojovou teplotu místo salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept