Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34548

Ingredience

80 g Celer řapíkatý
60 g Cibule
60 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový
90 g Ořechy vlašské
20 g Petržel - nať
400 g Rajčata
5 g Sůl
500 g Těstoviny Fettuccine
60 ml Víno bílé
40 g Sýr Parmezán
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 039kJ
17% Sacharidy 63 g
24% Tuky 18 g
24% Sodík 480 mg
35% Bílkoviny 19 g

Fettucine s ořechy postup přípravy receptu:

1

Rajčata oloupeme a nakrájíme nahrubo.

2

Najemno nakrájenou cibuli a nakrájený celer smažíme na lžíci oleje za průběžného promíchávání na slabém ohni asi 5 minut. Přidáme rajčata, nakrájenou mrkev, nasekanou petrželovou nať a ocet smíchaný s vínem a směs zvolna vaříme 25 minut. Osolíme ji a opepříme.

3

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

4

Opražíme na zbývajícím oleji (asi 5 minut) nakrájené vlašské ořechy. Těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a rozdělíme na talíře. Porce ozdobíme ořechy a nastrouhaným parmezánem.

Poznámka

Rajčata nám půjdou lépe oloupat, pokud je nejprve spaříme horkou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept