Ravioli s lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s lilkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34552 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Lilek |
60 ml | Olej olivový |
80 g | Paprika červená |
425 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Ravioli |
750 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 103,9mg |
Draslík | 471,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Lilek, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Těstoviny Ravioli, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ravioli s lilkem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji při střední teplotě asi minutu česnek a papriku. |
2 | Vložíme na kostičky nakrájený lilek a opatrně mícháme při střední teplotě ještě 5 minut, až zezlátne. |
3 | Přimícháme drcená rajčata z konzervy i s nálevem a zeleninový vývar. Směs zamícháme a přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň, kastrol přiklopíme pokličkou a omáčku asi 10 minut vaříme, až zelenina změkne. Přidáme bazalku, omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a servírujeme. |