Conchiglie s boby a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Conchiglie s boby a smetanou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34553 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
300 g | Boby zahradní |
15 g | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Conchiglie |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 61,8mg |
Draslík | 210,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citronová kůra, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Boby zahradní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Conchiglie s boby a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí vodě spaříme boby 300 ml horké vody, scedíme je a rychle dáme do studené vody. Znovu scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je uvaříme v 500 ml horké vody doměkka. |
2 | Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pórky po odstranění tuhých zelených částí pečlivě opláchneme a potom nakrájíme na tenká kolečka. |
3 | Slaninu a pórky smažíme na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 8 minut, až pórek a slanina zezlátnou. Přidáme smetanu a citronovou kůru, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a omáčku vyvaříme. Potom do ní vložíme boby a osolíme ji a opepříme. |
4 | Těstoviny uvaříme v osolené vroucí zbylé vodě al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
5 | Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a servírujeme. |