Recept

Conchiglie s boby a smetanou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34553
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

60 g Anglická slanina
300 g Boby zahradní
15 g Citronová kůra
2 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
250 g Pórek
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
500 g Těstoviny Conchiglie
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 106kJ
16% Sacharidy 59 g
33% Tuky 25 g
24% Sodík 475 mg
21% Bílkoviny 12 g

Conchiglie s boby a smetanou postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí vodě spaříme boby 300 ml horké vody, scedíme je a rychle dáme do studené vody. Znovu scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je uvaříme v 500 ml horké vody doměkka.

2

Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pórky po odstranění tuhých zelených částí pečlivě opláchneme a potom nakrájíme na tenká kolečka.

3

Slaninu a pórky smažíme na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 8 minut, až pórek a slanina zezlátnou. Přidáme smetanu a citronovou kůru, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a omáčku vyvaříme. Potom do ní vložíme boby a osolíme ji a opepříme.

4

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí zbylé vodě al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

5

Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept