Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Fettuccine v sýru 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34559

Ingredience

80 g Celer řapíkatý
20 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
200 g Sýr Gorgonzola
250 g Sýr Ricotta
5 g Sůl
400 g Těstoviny Fettuccine
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 241kJ
16% Sacharidy 59 g
47% Tuky 35 g
54% Sodík 1 g
53% Bílkoviny 30 g

Fettuccine v sýru postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

Gorgonzolu rozdrobíme.

3

Oloupaný a nakrájený celer smažíme na másle za průběžného promíchávání asi 2 minuty. Přidáme smetanu, sýry ricotta a gorgonzola, osolíme a opepříme.

4

Omáčku průběžně promícháváme. Přivedeme k varu a asi minutu vaříme. Nalijeme ji na teplé těstoviny a protřeseme a asi minutu ještě provaříme. Podáváme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
MonikaU
Fettuccine v sýru
K tomu snad není potřeba nic dodávat. Tak trochu italská klasika, ale hlavně jednoduché, poměrně rychlé a především dobré.
 
Klasod
Fettuccine v sýru
dobré, dala bych si

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept