Bucatini s liškami

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
53 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
  • 2
    Fazolkám odkrájíme oba konce, zbavíme je vlákna a nakrájíme je podélně na tenké nudličky. Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji při střední teplotě asi 3 minuty doměkka. Přidáme pokrájené lišky a za průběžného promíchávání je asi minutu podusíme. Podlijeme je vínem, smetanou a vývarem. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku za občasného zamíchání 10 minut zvolna vaříme.
  • 3
    Vejce rozšleháme v misce a všleháme do něj trochu horké omáčky. Potom směs pomalu vlijeme za stálého míchání do omáčky v rendlíku, která musí být horká, nesmí se však vařit, aby se vejce nesrazilo. Přidáme fazolky, bazalku, piniové oříšky a sušená rajčata a omáčku prohřejeme. Osolíme ji a opepříme, potom ji nalijeme na těstoviny. Zamícháme a upravíme na talíře. Zdobíme hoblinkami parmezánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.