Recept

Kuře s hlívou ústřičnou pečené na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuře s hlívou ústřičnou pečené na pivu 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34563

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Hlíva ústřičná
1 ks Kuře
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 polévková lžíce Provensálské koření
120 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 384kJ
2% Sacharidy 6 g
52% Tuky 39 g
16% Sodík 323 mg
76% Bílkoviny 43 g

Kuře s hlívou ústřičnou pečené na pivu postup přípravy receptu:

1

Česnek utřeme se solí, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu na kostičky, hlívu na kousky, kuře naporcujeme a potřeme česnekem se solí.

2

Cibuli se slaninou zpěníme, přidáme kuře, osmahneme ho, přidáme hlívu, zasypeme provensálským kořením, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Kuře s hlívou ústřičnou pečené na pivu
Dělala jsem přesně podle receptu. Příště asi nebudu předem opékat, když se kuře pak stejně peče, opékání dělávám, pokud kuře následně dusím. Výsledek byl velmi chutný, jen na nás dost tučný. Přece jen i kuřata bývají poměrně tučná. Příště asi méně slaniny - klidně polovinu. Palec nahoru blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept