Kuře s hlívou ústřičnou pečené na pivu

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
39 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
291 mg
Cukr
568 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek utřeme se solí, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu na kostičky, hlívu na kousky, kuře naporcujeme a potřeme česnekem se solí.
  • 2
    Cibuli se slaninou zpěníme, přidáme kuře, osmahneme ho, přidáme hlívu, zasypeme provensálským kořením, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 8. 2. 2016
Kuře s hlívou ústřičnou pečené na pivu
Dělala jsem přesně podle receptu. Příště asi nebudu předem opékat, když se kuře pak stejně peče, opékání dělávám, pokud kuře následně dusím. Výsledek byl velmi chutný, jen na nás dost tučný. Přece jen i kuřata bývají poměrně tučná. Příště asi méně slaniny - klidně polovinu. Palec nahoru 😉