Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34567

Ingredience

10 g Bazalka
160 g Chřest bílý
40 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
500 g Těstoviny Fettuccine
650 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 358kJ
16% Sacharidy 59 g
38% Tuky 28 g
23% Sodík 462 mg
33% Bílkoviny 19 g

Fettucine s chřestem postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

Zatímco se těstoviny vaří, nakrájíme chřest na krátké kousky (silnější výhonky předtím oloupeme) a smažíme je na másle při střední teplotě průběžně promícháváme asi 2 minuty doměkka. Přidáme nasekanou petrželovou nať a bazalku, podlijeme smetanou, osolíme a opepříme. Omáčku vaříme asi 2 minuty.

3

Přidáme nastrouhaný parmezán, důkladně ji promícháme, nalijeme na těstoviny a dobře protřeseme.

Poznámka

Podáváme-li tento pokrm jako předkrm, stačí uvedené množství pro 8 osob.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept