Fettucine s bazalkou na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettucine s bazalkou na smetaně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34573 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
240 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
25 ml | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Med včelí |
1 špetka | Muškátový oříšek |
125 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
55 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
125 ml | Vývar drůbeží |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 79,6mg |
Draslík | 174,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Med včelí, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Oříšky piniové, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fettuccine, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fettucine s bazalkou na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple. |
2 | Zatímco se těstoviny vaří, otrháme listy bazalky ze stonků. Bazalku, chilli papričku, česnek, piniové oříšky, parmezán, citronovou šťávu, olej a med rozmixujeme nahrubo. |
3 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu smetanu a drůbeží vývar smíchaný s bazalkovou směsí. Potom ztlumíme plamen a omáčku zvolna vaříme 15 - 20 minut do zhoustnutí. Ochutíme ji nahrubo umletým pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a podle chuti osolíme. |
4 | Těstoviny dáme do omáčky a důkladně je promícháme, aby se omáčkou rovnoměrně obalily. Porce ozdobíme hoblinkami parmezánu a servírujeme. |