Fettucine se šafránem a smetanou

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
104 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.
  • 2
    Šafránové blizny namočíme na 5 minut do malého množství horké vody z těstovin.
  • 3
    V hrnci smícháme smetanu, kuřecí vývar a nastrouhanou citronovou kůru a směs přivedeme za občasného zamíchání k varu.
  • 4
    Stáhneme oheň a omáčku asi 10 minut zvolna vaříme, osolíme ji a opepříme. Přidáme uvařené těstoviny a ještě asi 2-3 minuty vaříme.
  • 5
    Přidáme namočený šafrán i s vodou, ve které se máčel, promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.