Jednoduchý recept

Ratatouille - pizza

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 34586

Ingredience

těsto na pizzu [34583]
40 g Droždí
400 g Mouka pšeničná hladká
250 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
10 ks Olivy černé
2 ks Paprika zelená
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika žlutá
8 g Ratatouille instantní
1 špetka Sůl
0,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

93% Kalorie 1,839 kcal
Kilojoule 7 696kJ
56% Sacharidy 203 g
128% Tuky 96 g
355% Sodík 7 g
100% Bílkoviny 56 g

Ratatouille - pizza postup přípravy receptu:

1

Paprikové lusky rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpálené pánvi papriku podusíme, přimícháme sáčky s ratatouille a půl litru vody. Za stálého míchání přivedeme k varu a následně necháme 10 minut vařit na při mírné teplotě. Poté necháme směs vychladnout.

2

těsto na pizzu [34583]:

3

Mouku nasypeme do připravené mísy a v hromádce mouky uděláme ďůlek. Do něj rozdrobíme droždí a tři polévkové lžíce vlažné vody. Následně zamícháme a uděláme kvásek. Přes mísu přehodíme látku a uložíme na teplé místo, kde necháme kvásek 20 minut kynout.

4

Následně přidáme do misky cca čtvrt litru vody, sůl a olivový olej. Vše zpracujeme do vláčného těsta. Pokud je těsto moc hutné, přidáme vodu. V opačném případě přidáme trochu mouky. Těsto necháme 30 minut kynout.

5

Z těsta vytvarujeme požadovaný tvar a okraje. Vychladlou směs s olivami přidáme na těsto spolu s nakrájenou mozzarellou.

6

Plech vložíme do trouby, která je předehřátá na 220 stupňů a pečeme asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept