Recept

Pizza čtyř ročních období

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 34588

Ingredience

50 g Artyčoky
1 ks Cibulka jarní
1 špetka Cukr moučkový
2 ks Feferony
150 g Mozzarela na pizzu 40%
50 g Mušle slávky
1 hrst Olivy černé
250 g Rajčata
2 ks Sardelové řezy
1 špetka Sůl
25 g Šunka dušená
Základní těsto na pizzu [20279]
6 g Cukr krupice
7,5 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
17,5 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 špetka Sůl
107,5 ml Voda pitná
Pizza čtyř ročních období
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř bílý

Nutriční hodnoty jedné porce

87% Kalorie 1,720 kcal
Kilojoule 7 197kJ
71% Sacharidy 257 g
52% Tuky 39 g
113% Sodík 2 g
140% Bílkoviny 79 g

Pizza čtyř ročních období postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu [20279]: Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

2

Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté. Těsto vložíme na vymaštěný plech.

4

Všechny rajčata až na jedno rozmačkáme, vložíme do hrnce a zahřejeme. Následně dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Těsto na plechu potřeme studenou směsí, kterou jsme si právě připravili.

5

Čtvrtinu pizzy obložíme artyčoky, jarní cibulkou nakrájenou na tenké kroužky a feferonkami na pizzu. Další část pizzy ozdobíme plátkem šunky, plátky rajčete a lehce ji opepříme. Třetí část obložíme mušlemi, které posypeme nakrájenou paprikou. Na zbývající část pizzy rozložíme olivy a na drobno nakrájené sardelové řezy. Celou pizzu pak můžeme ještě ozdobit mozzarelou.

6

Pizzu vložíme do předehřáté trouby a na 250 stupňů pečeme asi 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept