Čočka se sladkokyselou okurkou a vejci

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
27 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebranou a omytou čočku namočíme do 1,5 litru vody den předem.
  • 2
    Druhý den ji pomalu uvaříme doměkka se solí, celým pepřem a celou očištěnou cibulí a bobkovým listem. Očištěný česnek prolisujeme.
  • 3
    Z uvařené čočky vyjmeme bobkový list, koření i cibuli, čočku scedíme a dáme ji zpět do hrnce. Ochutíme ji pepřem, majoránkou, prolisovaným česnekem, případně i solí a čočku zakryjeme a uchováme horkou.
  • 4
    Druhou oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Slaninu si pokrájíme na kostičky.
  • 5
    V jedné pánvi si rozpustíme slaninu a usmažíme ji dozlatova. Škvarky ze slaniny vyjmeme a odložíme do misky. K omastku ze slaniny přidáme lžíci sádla, a když je tuk rozpálený, osmažíme na něm dozlatova cibuli.
  • 6
    V druhé větší pánvi si rozpálíme máslo, rozklepneme na něj 4 vejce, každé osolíme špetkou mořské soli a ochutíme špetkou sladké a pálivé papriky a usmažíme si volská oka.
  • 7
    Čočku rozdělíme do talířů, na každou porci dáme lžíci cibule, lžíci škvarků a usmažené volské oko doprostřed čočky. K čočce přiložíme sladkokyselou okurku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.