Polníček s uzeným pstruhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polníček s uzeným pstruhem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34611 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Brambory |
3 ks | Cibule |
6 polévková lžíce | Ocet vinný |
100 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
320 g | Pstruh uzený |
8 ks | Rajčata |
350 g | Salát Polníček |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,7mg |
Vitamín E | 14,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pstruh uzený, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polníček s uzeným pstruhem postup přípravy receptu:
1 | Brambory vaříme ve slupce asi 20 minut, zchladíme studenou vodou, oloupeme a prolisujeme. Rozšleháme je s olejem a octem, podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | V míse promícháme omytý, osušený polníček s omytými, na dílky nakrájenými rajčaty a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí. Přidáme na proužky nakrájeného uzeného pstruha a vše zlehka promícháme. |
3 | Salát pokapeme připravenou bramborovou zálivkou a podáváme. |