Recept

Těstovinový salát s lososem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34612

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
80 g Cibule
200 g Fazolové lusky zelené
250 g Losos - filety
125 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
300 g Těstoviny Penne
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 711kJ
17% Sacharidy 60 g
46% Tuky 35 g
29% Sodík 571 mg
42% Bílkoviny 24 g

Těstovinový salát s lososem postup přípravy receptu:

1

Fazolky očistíme, odstraníme vlákna a nakrájíme je na kousky. Povaříme je ve vodě tak, aby byly křehké, a přitom ještě křupavé. Vyjmeme je naběračkou s otvory a propláchneme studenou vodou. Necháme je okapat a odložíme do misky.

2

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přidáme k fazolkám.

3

Rozpálíme polovinu oleje a na něm osmažíme tenké plátky a kolečka cibule. Lososa smažíme při nižší teplotě, ale tak, aby byl dobře propečený. Opatrně jím pohybujeme, aby se nepřichytil ke dnu pánve, nesmíme však přitom řezy přelámat. Přilijeme ocet, zvýšíme teplotu a tekutinu rychle svaříme. Musí lehce pokrývat lososa. Lososa a cibuli dáme do mísy k fazolkám.

4

Lososa, fazolky, těstoviny a cibuli mírně protřeseme a salát dochutíme zbylým olejem, solí a pepřem. Necháme jej vychladnout na pokojovou teplotu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept