Těstovinový salát s lososem

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
35 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolky očistíme, odstraníme vlákna a nakrájíme je na kousky. Povaříme je ve vodě tak, aby byly křehké, a přitom ještě křupavé. Vyjmeme je naběračkou s otvory a propláchneme studenou vodou. Necháme je okapat a odložíme do misky.
  • 2
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přidáme k fazolkám.
  • 3
    Rozpálíme polovinu oleje a na něm osmažíme tenké plátky a kolečka cibule. Lososa smažíme při nižší teplotě, ale tak, aby byl dobře propečený. Opatrně jím pohybujeme, aby se nepřichytil ke dnu pánve, nesmíme však přitom řezy přelámat. Přilijeme ocet, zvýšíme teplotu a tekutinu rychle svaříme. Musí lehce pokrývat lososa. Lososa a cibuli dáme do mísy k fazolkám.
  • 4
    Lososa, fazolky, těstoviny a cibuli mírně protřeseme a salát dochutíme zbylým olejem, solí a pepřem. Necháme jej vychladnout na pokojovou teplotu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.