Veronský těstovinový salát
40 min.
Ingredience
- Zálivka
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
 - 1lžíceOcet vinný
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 1lžičkaHořčice
 - 170mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 30gramůBazalka
 - 2mililitryVoda pitná
 - 5gramůSůl
 - 3lžičkySolamyl - bramborový škrob
 
 - 600gramůKuřecí prsa
 - 60mililitrůCitronová šťáva
 - 1stroužekČesnek
 - 100gramůŠunka parmská
 - 250gramůOkurka salátová
 - 2lžíceOlej olivový
 - 150gramůTěstoviny penne
 - 80gramůRajčata sušená sterilovaná
 - 70gramůOlivy černé
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 150gramůArtyčoky
 - 50gramůSýr Parmezán
 - 2litryVoda pitná
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
955 mg
Postup přípravy
- 1Z masa vyřežeme řízky a trochu neklepeme.
 - 2Rozmícháme citronovou šťávu s česnekem a ve směsi obalíme kuřecí maso. Maso uložíme nejméně na 3 hodiny nebo přes noc do chladničky. Maso v marinádě občas obrátíme.
 - 3Nakrájíme šunku na nudličky, okurku podélně rozpůlíme a každou půlku nakrájíme na plátky.
 - 4Maso vyjmeme z marinády, opepříme je a smažíme na oleji asi 4 minuty na každé straně dozlatova. Hotové řízky vyjmeme z pánve, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.
 - 5Zálivka: V hrnci smícháme olej, bílý vinný ocet, pepř a hořčici. Kukuřičnou moučku rozmícháme ve vodě na hladkou kaši a přilijeme ji do rendlíku. Šleháme při střední teplotě asi 2 minuty, až se zálivka začne vařit a houstnout. Přidáme do ní smetanu, bazalku a sůl a mícháme, dokud se neprohřeje.
 - 6Těstoviny, kuřecí maso, okurky, šunku, sušená rajčata, olivy a srdíčka artyčoků smícháme ve velké míse a zalijeme teplou zálivkou. Mírně promícháme a ozdobíme hoblinkami parmezánu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.