Veronský těstovinový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Veronský těstovinový salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34623 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Artyčoky |
1 stroužek | Česnek |
60 ml | Citronová šťáva |
600 g | Kuřecí prsa |
250 g | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
70 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Rajčata sušená sterilovaná |
100 g | Šunka parmská |
50 g | Sýr Parmezán |
150 g | Těstoviny penne |
Zálivka | |
---|---|
30 g | Bazalka |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
170 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
5 g | Sůl |
80 ml | Voda pitná |
Veronský těstovinový salát | |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 75,6mg |
Draslík | 591,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 434,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Citronová šťáva, Okurka salátová, Rajčata sušená sterilovaná, Sýr Parmezán, Bazalka, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Těstoviny penne, Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Veronský těstovinový salát postup přípravy receptu:
1 | Z masa vyřežeme řízky a trochu neklepeme. |
2 | Rozmícháme citronovou šťávu s česnekem a ve směsi obalíme kuřecí maso. Maso uložíme nejméně na 3 hodiny nebo přes noc do chladničky. Maso v marinádě občas obrátíme. |
3 | Nakrájíme šunku na nudličky, okurku podélně rozpůlíme a každou půlku nakrájíme na plátky. |
4 | Maso vyjmeme z marinády, opepříme je a smažíme na oleji asi 4 minuty na každé straně dozlatova. Hotové řízky vyjmeme z pánve, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. |
5 | Zálivka: V hrnci smícháme olej, bílý vinný ocet, pepř a hořčici. Kukuřičnou moučku rozmícháme ve vodě na hladkou kaši a přilijeme ji do rendlíku. Šleháme při střední teplotě asi 2 minuty, až se zálivka začne vařit a houstnout. Přidáme do ní smetanu, bazalku a sůl a mícháme, dokud se neprohřeje. |
6 | Těstoviny, kuřecí maso, okurky, šunku, sušená rajčata, olivy a srdíčka artyčoků smícháme ve velké míse a zalijeme teplou zálivkou. Mírně promícháme a ozdobíme hoblinkami parmezánu. |
Poznámka
Tento salát můžeme podávat i teplý.