Recept

Veronský těstovinový salát

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34623

Ingredience

150 g Artyčoky
60 ml Citronová šťáva
600 g Kuřecí prsa
250 g Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej olivový
70 g Olivy černé
5 g Pepř černý mletý
80 g Rajčata sušená sterilovaná
50 g Sýr Parmezán
150 g Těstoviny penne
1 stroužek Česnek
100 g Šunka parmská
Zálivka
30 g Bazalka
1 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Ocet vinný
80 ml Olej olivový extra panenský
3 g Pepř černý mletý
170 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
5 g Sůl
80 ml Voda pitná
Veronský těstovinový salát
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 707kJ
7% Sacharidy 24 g
34% Tuky 25 g
30% Sodík 607 mg
40% Bílkoviny 22 g

Veronský těstovinový salát postup přípravy receptu:

1

Z masa vyřežeme řízky a trochu neklepeme.

2

Rozmícháme citronovou šťávu s česnekem a ve směsi obalíme kuřecí maso. Maso uložíme nejméně na 3 hodiny nebo přes noc do chladničky. Maso v marinádě občas obrátíme.

3

Nakrájíme šunku na nudličky, okurku podélně rozpůlíme a každou půlku nakrájíme na plátky.

4

Maso vyjmeme z marinády, opepříme je a smažíme na oleji asi 4 minuty na každé straně dozlatova. Hotové řízky vyjmeme z pánve, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.

5

Zálivka: V hrnci smícháme olej, bílý vinný ocet, pepř a hořčici. Kukuřičnou moučku rozmícháme ve vodě na hladkou kaši a přilijeme ji do rendlíku. Šleháme při střední teplotě asi 2 minuty, až se zálivka začne vařit a houstnout. Přidáme do ní smetanu, bazalku a sůl a mícháme, dokud se neprohřeje.

6

Těstoviny, kuřecí maso, okurky, šunku, sušená rajčata, olivy a srdíčka artyčoků smícháme ve velké míse a zalijeme teplou zálivkou. Mírně promícháme a ozdobíme hoblinkami parmezánu.

Poznámka

Tento salát můžeme podávat i teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept