Jednoduchý recept

Vepřové pečené maso

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 34637

Ingredience

8 ks Bobkový list
40 g Máslo bylinkové
150 ml Ocet jablečný
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
1 kg Vepřová plec
0,5 l Voda pitná
400 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 363kJ
0% Sacharidy 2 g
32% Tuky 24 g
13% Sodík 266 mg
30% Bílkoviny 17 g

Vepřové pečené maso postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme olivový olej s bylinkovým máslem a opečeme v něm maso ze všech stran. Poté maso osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, přilijeme jablečný ocet a červené víno. Přivedeme k varu, zamícháme, přikryjeme pokličkou, ztlumíme a vaříme asi 2 hodiny, dokud není maso měkké.

2

Občas tam přilijeme vodu, aby se nám úplně nevypařila šťáva. Maso naporcujeme na 10 porcí.

3

Nahřejeme si talíř a maso na něj položíme, poklademe na něj bobkový list, šťávu zbavíme tuku, přivedeme k varu, nalijeme k masu, a můžeme naporcované maso podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept