Ragú z divoké kachny s nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú z divoké kachny s nudlemi
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 34655 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
2 ks | Cibulka jarní |
850 g | Kachna divoká |
1 ks | Mrkev kořen |
500 g | Nudle široké |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Víno červené |
2 l | Voda pitná |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 125g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cibulka jarní, Pomeranče, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Nudle široké, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Ragú z divoké kachny s nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče omyjeme, z jednoho oloupeme kůru a ze všech vymačkáme šťávu. |
2 | Očištěnou a omytou divokou kachnu naporcujeme a opečeme na oleji. Přidáme očištěnou mrkev, celer, cibuli a jarní cibulku, vše nakrájené na kostičky. Osmahneme, vmícháme rajčatový protlak, víno a trochu svaříme. Přidáme pomerančovou šťávu a kůru, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Podusíme asi 30 minut. |
3 | Maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kostky. Omáčku povaříme ještě 10 minut a vložíme do ní maso. |
4 | V dostatečném množství osolené vody uvaříme nudle, scedíme je a necháme okapat. Podáváme s kachním ragú. |