Recept

Zelené fazolové lusky na smetaně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34658

Ingredience

1 ks Cibule
1,5 kávová lžička Cukr krupice
500 g Fazolové lusky zelené
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2,5 dl Smetana sladká 12%
1 kávová lžička Sůl
6 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 985kJ
5% Sacharidy 17 g
24% Tuky 18 g
10% Sodík 209 mg
8% Bílkoviny 5 g

Zelené fazolové lusky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Čerstvé mladé (zelené) fazolové lusky omyjeme a odstraníme z nich postranní žilky, odkrojíme konce, pokrájíme je na kousky asi 3-4 cm dlouhé. Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném másle ji podusíme. Přidáme k ní fazolové lusky, sůl (0.5 lžičky), bílý pepř, promícháme, přilijeme 5-6 dl vody a dusíme doměkka.

2

Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme.

3

Ve sladké smetaně si dobře rozmícháme hladkou mouku, podušené fazolky za stálého míchání zalijeme smetanou, přimícháme kopr a necháme přejít varem. Podle chuti dosolíme, popřípadě i osladíme a přikyselíme octem.

Poznámka

K fazolkám na smetaně podáváme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept