Recept

Přírodní řízky s paprikou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 34661

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
100 g Hrášek
1 polévková lžíce Kerblík
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
350 g Vepřová krkovička
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 792kJ
5% Sacharidy 17 g
273% Tuky 205 g
11% Sodík 217 mg
31% Bílkoviny 17 g

Přírodní řízky s paprikou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Do masa vetřeme škrob a bílek.

2

Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky, oloupanou mrkev na hranolky. Očištěnou jarní cibulku rozdělíme na bílou a zelenou část, bílou část nakrájíme na kolečka, zelenou na delší kousky.

3

V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa na něm po obou stranách zprudka opečeme. Osolíme, opepříme a vyjmeme.

4

Ve výpeku rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm podusíme papriku, mrkev, jarní cibulku, hrášek a rozdrcený česnek. Poprášíme mletou paprikou, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Přidáme řízky a necháme je v omáčce prohřát.

5

Pokrm ozdobíme nakrájeným kerblíkem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept