Recept

Datle v máslovém těstě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34668

Ingredience

110 g Cukr moučkový
150 g Datle
330 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 428kJ
13% Sacharidy 47 g
20% Tuky 15 g
1% Sodík 28 mg
10% Bílkoviny 6 g

Datle v máslovém těstě postup přípravy receptu:

1

Na vále smícháme hladkou mouku s máslem, moučkovým cukrem, 2 žloutky a špetkou soli. Vypracujeme těsto a necháme je 1 hodinu odpočinout.

2

Těsto rozválíme na plát silný 1/2 cm a nakrájíme na čtverečky. Do každého čtverečku položíme vypeckovanou datli, těsto zabalíme a vytvarujeme kuličky.

3

Kuličky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným žloutkem a rychle upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Datle můžeme nahradit fíky nebo hrozinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept