Recept

Houbová smaženice s bylinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34669

Ingredience

400 g Chléb samožitný
2 ks Cibule
800 g Houby čerstvé
2 kávová lžička Kmín drcený
100 g Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
2 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 139kJ
19% Sacharidy 69 g
54% Tuky 41 g
30% Sodík 592 mg
60% Bílkoviny 34 g

Houbová smaženice s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Čerstvé houby (hřiby, lišky, růžovky, kozáky, suchohřiby aj.) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Oloupané cibule, omytou petrželku kudrnku s pažitkou nakrájíme nadrobno.

2

V hlubší pánvi si na rozpuštěném másle podusíme cibuli. Pak přidáme sádlo a když se rozpálí, přidáme houby, které osolíme, posypeme kmínem, pepřem, promícháme a dusíme za stálého míchání do doby, až se z nich vydusí všechna voda a začnou se smažit. Pak na ně dáme rozkvedlané vejce a za stálého míchání je smažíme do zhoustnutí.

3

Nakonec přimícháme zelené bylinky, podle chuti dosolíme a podáváme s černým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept