Houbová smaženice s bylinkami

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
41 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé houby (hřiby, lišky, růžovky, kozáky, suchohřiby aj.) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Oloupané cibule, omytou petrželku kudrnku s pažitkou nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V hlubší pánvi si na rozpuštěném másle podusíme cibuli. Pak přidáme sádlo a když se rozpálí, přidáme houby, které osolíme, posypeme kmínem, pepřem, promícháme a dusíme za stálého míchání do doby, až se z nich vydusí všechna voda a začnou se smažit. Pak na ně dáme rozkvedlaná vejce a za stálého míchání je smažíme do zhoustnutí.
  • 3
    Nakonec přimícháme zelené bylinky, podle chuti dosolíme a podáváme s černým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.