Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34672

Ingredience

5 g Anýz mletý
140 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
160 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka
5 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 253kJ
14% Sacharidy 50 g
10% Tuky 7 g
4% Sodík 85 mg
16% Bílkoviny 9 g

Anýzový suchar postup přípravy receptu:

1

Moučkový cukr, žloutky a vanilkový cukr vymícháme do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh. Hrubou mouku smícháme s práškem do pečiva a mletým anýzem a spolu se sněhem za stálého míchání přidáváme ke žloutkům.

2

Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.

3

Upečený a vychladlý suchar nakrájíme na plátky, urovnáme na plech a usušíme v mírně vyhřáté troubě.

Poznámka

Suchary můžeme podávat k čaji.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept