Jednoduchý recept

Bolognese spaghetti

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bolognese spaghetti 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34673

Ingredience

1 ks Celer - nať
1 ks Cibule
350 g Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
50 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1,3 dl Víno červené
2 stroužek Česnek
500 g Špagety, Makarony vařené

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 911kJ
14% Sacharidy 49 g
17% Tuky 12 g
26% Sodík 530 mg
52% Bílkoviny 29 g

Bolognese spaghetti postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 3 minuty. Přidáme rozetřený česnek, nasekaný celer, slaninu a smažíme 4 minuty. Přidáme mleté hovězí maso a smažíme 3 minuty, dokud nezhnědne.

2

Vmícháme pokrájená rajčata, oregano a červené víno a uvedeme do varu. Necháme 45 minut podusit.

3

Vmícháme sůl, pepř a rajčatový protlak.

4

Uvařené špagety naservírujeme do talířů a přelijeme boloňskou omáčkou.

5

Promícháme a podáváme horké.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept