Recept

Těstovinový salát s plody moře

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34680

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
30 g Estragon
250 g Majonéza
1 kg Mořské plody mix
80 g Paprika zelená
3 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
5 g Sůl
400 g Těstoviny Conchiglie
1 l Voda pitná
40 g Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 791kJ
20% Sacharidy 72 g
29% Tuky 22 g
48% Sodík 965 mg
83% Bílkoviny 47 g

Těstovinový salát s plody moře postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přendáme je do mísy a vmícháme do nich 1-2 lžíce majonézy. Za občasného míchání je pak necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

2

Nasekaný estragon, petrželku, kajenský pepř a citronovou šťávu smícháme v misce se zbytkem majonézy. Plody moře uvaříme v páře a necháme vychladnout.

3

Maso plodů moře promícháme s těstovinami, ředkvičkami a paprikou, osolíme a opepříme. Potom vmícháme ochucenou majonézu tak, aby bylo maso majonézou pokryté. Mísu přikryjeme a salát před podáváním vychladíme.

Poznámka

Zdáli se nám salát příliš suchý, můžeme přidat trochu majonézy nebo citronové šťávy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept