Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34698

Ingredience

100 g Anglická slanina
300 g Houby čerstvé
0,5 polévková lžíce Hořčice
1 kávová lžička Kmín drcený
100 g Okurky nakládané
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
2,5 kávová lžička Sůl
3 špetka Sůl mořská
300 g Těstoviny fleky
3 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 677 kcal
Kilojoule 2 833kJ
18% Sacharidy 65 g
50% Tuky 37 g
64% Sodík 1 g
41% Bílkoviny 23 g

Šunkofleky s houbami postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě s olejem uvaříme fleky. Scedíme, propláchneme je pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Pak je dáme na menší plech, který jsme vymazali olejem (2 lžíce).

2

Směs čerstvých tvrdých hub (hřiby, lišky, kozáky...) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Anglickou prorostlou slaninu pokrájíme na kostičky.

3

V hlubší pánvi rozpálíme sádlo. Dáme na něj houby, osolíme je, posypeme drceným kmínem, černým pepřem, promícháme a dusíme za stálého míchání do doby, až se z nich vydusí všechna voda a začnou se smažit. Podušené houby a kostičky anglické slaniny přidáme na plech k těstovinám a vše dobře promícháme. Plech dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 220°C přibližně 10 minut.

4

Ve smetaně si rozkvedláme vejce s mořskou solí a hořčicí. Plech s fleky vyjmeme z trouby, celý povrch přelijeme smetanou s vejcem a dáme znovu péct přibližně na 10 - 15 minut.

5

Dozlatova upečené "šunkofleky" s houbami podáváme s nakládanými sladkokyselými okurkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept