Recept

Telecí calvadosové závitky s kedlubnami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34707

Ingredience

50 ml Calvados
500 ml Hovězí vývar základní
2 ks Jablka
2 ks Kedlubna
1 kávová lžička Majoránka
20 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
60 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
12 kávová lžička Sůl
800 g Telecí kýta
200 g Šalotka
150 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 725kJ
9% Sacharidy 31 g
42% Tuky 31 g
142% Sodík 3 g
100% Bílkoviny 56 g

Telecí calvadosové závitky s kedlubnami postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Ořechy najemno nasekáme.

2

Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky poklademe šunkou, kousky jablek a ořechy, posypeme majoránkou a svineme do závitků. Upevníme jehlami nebo párátky.

3

Závitky opékáme na oleji po všech stranách asi 10 minut. Přidáme oloupanou, podélně rozpůlenou šalotku a krátce osmahneme. Přilijeme vývar, calvados a závitky zvolna dusíme asi 40 minut.

4

Oloupané kedlubny nakrájíme na větší kousky, povaříme v osolené vodě 10 minut, vyjmeme a necháme okapat. Kedlubny opečeme na másle, osolíme a opepříme.

5

Závitky vyjmeme a odstraníme jehly. Omáčku chvíli povaříme, osolíme a opepříme.

6

Závitky s kedlubnami, šalotkou a omáčkou upravíme na talíře a kedlubny posypeme nakrájenou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept