Recept

Bešamelová polévka s krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3473

Ingredience

1 ks Bazalka
1 ks Cibule
1 ks Citrony
12 ks Krevety tygří - loupané
1 l Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

131% Kalorie 2,582 kcal
Kilojoule 10 805kJ
35% Sacharidy 127 g
123% Tuky 92 g
116% Sodík 2 g
1250% Bílkoviny 703 g

Bešamelová polévka s krevetami postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Poté přilijeme mléko a krátce povaříme na hladký bešamel.

2

Přidáme celé krevety a cibuli rozkrojenou na poloviny. Ochutíme solí, pepřem, 2 lžícemi citronové šťávy, přidáme svazek bazalky a na mírném ohni asi 15min provaříme.

3

Pak vyjmeme krevety, do polévky prolisujeme šťávu z hlaviček. Vyjmeme cibuli a bazalku.

4

Polévku nalijeme do talířů, dozdobíme oloupanými krevetami, lžící zakysané smetany, lístkem bazalky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept