Kuřecí řízky se zeleninou a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky se zeleninou a smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34733 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
800 g | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Libeček |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Petržel kořen |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 161,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Libeček, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky se zeleninou a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sušeným libečkem a obalíme v mouce. |
2 | Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme kuřecí řízky, osmažíme, vsypeme kořenovou zeleninu, promícháme, zarestujeme, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme až je maso měkké. |
3 | Do hotové omáčky vmícháme smetanu a necháme prohřát. |