Krupicové nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové nočky
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34746 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka polohrubá |
30 g | Pšeničná krupice |
3 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 41,6mg |
Vláknina | 545,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krupicové nočky postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme máslo se žloutky, osolíme, opatrně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Přidáme krupici tak, aby těsto bylo tuhé, případně zahustíme moukou. Do mírně se vařící polévky vkládáme nočky vykrojené malou lžičkou namočenou ve vodě, vaříme asi 3 minuty těsně před dokončením polévky. |
Poznámka
Obměnou může být petrželka nasekaná do těsta.