Recept

Kachna pečená na pivu s nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34759

Ingredience

2,5 kg Kachna domácí
550 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 kávová lžička Tymián sušený
Na nádivku
1 ks Cibule
120 g Játra kachní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 ks Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
80 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

96% Kalorie 1,900 kcal
Kilojoule 7 951kJ
4% Sacharidy 16 g
232% Tuky 174 g
19% Sodík 383 mg
104% Bílkoviny 58 g

Kachna pečená na pivu s nádivkou postup přípravy receptu:

1

Kachnu očistíme a posypeme tymiánem.

2

Nádivku připravíme následovně: na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájená játra, podlijeme 100 ml piva a podusíme. V mezičase nakrájíme na kostičky rohlíky, přelijeme 100 ml piva, vmícháme rozšlehané žloutky, drobně pokrájenou šunku a jemně posekanou petrželovou nať, sůl a pepř.

3

Poté vmícháme prochladlou směs s játry. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do nádivky a naplníme nádivkou břišní dutinu kachny. Břicho zašijeme, kachnu vložíme do pekáče, podlijeme zbylým pivem a pečeme pod poklicí v předehřáté troubě. Když je maso poloměkké, poklici odstraníme a kachnu dopečeme, až je měkké a kůrka křupavá. Maso občas poléváme výpekem a kachnu propichujeme, aby vytekl tuk.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept