Vafle mandlové

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a dáme na teplé místo vzejít. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, přidáme vejce, máslo a vypracujeme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme kvásek a těsto necháme několik minut vykynout.
  • 2
    Vaflovač potřeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na talířky, posypeme drcenými mandlemi a kandovaným ovocem. Ihned podáváme, dokud jsou ještě teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.